hustanker sneglefamilien Sneglehus

Husjagt: Hvor meget skal man involvere børnene?

Vores børn ved godt, at vi kigger på huse udenfor byen. Men det har været lidt svært, at finde ud af hvor meget eller hvor lidt de har skulle vide. Er det tarveligt at holde det fra dem? Kan de navigere i og forstå hvad det vil sige at flytte i hus, væk fra byen? Kan vi?
Vi har ofte snakket meget om drømmene om et hus, en have og noget mere ro. Men derfra og til at tale husjagt er der lidt vej. Og det har været noget vi har justeret på løbende. I starten fortalte vi slet ikke om de huse vi havde set, nok fordi vi også lige selv skulle vænne os til at være i gang med at kigge – og føle os sikre på, at tiden til et eventuelt sceneskifte var nu, men langsomt har det ændret sig, og særligt den ældste på 8 år har vi involveret en del igennem de sidste par måneder. Vi har fortalt om og vist billeder af de huse vi har set, snakket om områderne, og spurgt ind til hans tanker omkring måske at skulle flytte langt væk fra alt han kender. Det har været rart for os at kunne tale åbent om vores overvejelser og tanker i hans nærvær, og vi har kunne mærke på ham, at han også har fundet processen interessant. Han hepper i øvrigt på håndværkertilbuddet, da han elsker byggeprojekter. Han har dog ikke set nogle af husene i virkeligheden, og kommer også først til at komme med, når vi på et tidspunkt har endeligt besluttet os for et.
Den mindste på knap 9 måneder er altid med til fremvisning, selvfølgelig, men forstår så godt som ingenting, og hende på 2 1/2 har også været med et par gange, når logistikken har dikteret det. Hun lader desuden til at være mere end klar til huslivet, men hvor meget hun forstår af selve jagten og den nuværende process er ret begrænset. Også vores næstældste på 7, ved at vi kigger på hus og nok også på et tidspunkt skal flytte, men han er, modsat sin storebror, langt mindre med i overvejelses-snakken. Ikke fordi han ikke må vide noget, men fordi at hans personlighed og temperament egner sig langt bedre til konkrete informationer.

Vi har fundet en god balance, der virker for os og børnene, og er overbevist om at man som forældre ved bedst om man har børn, der skal have mange informationer, eller lidt mindre, eller måske slet ingen. Men det kan godt tage lidt tid, at nå frem til, hvor involverede de skal være.
Ligesom med alt andet i sådan et forløb. Alt.

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Julie
  4. december 2017 at 10:18

  Vi har været de samme overvejelser igennem med vores 5-årige – hun er meget opmærksom og interesseret i ‘voksensnak’, og hvis vi skulle kunne tale med familie og venner om vores planer, fandt vi ud af, at vi var nødt til at involvere hende ret tidligt, selvom vi gerne ville vente til, det var mere konkret. Skal jeres store skifte skole, når I flytter og taler I om det? Tak fordi vi må læse med. Det er spændende, når vi lige selv har stået i samme proces – som heldigvis er løst nu. Vi glæder os så meget til at flytte fra Kbh til landet!!

  • Reply
   cille
   4. december 2017 at 10:30

   Hvor er det spændende. Hvor skal I flytte hen?
   Vi ved endnu ikke, om han skal flytte skole. Hvis han skal, bliver det først efter sommerferien. Det har vi talt med ham om, og det tager han overraskende køligt. Men i starten forsøger vi, at køre ham til Østerbro, og så må vi se, hvordan det fungerer.

  Leave a Reply