hustanker

Hvordan byder man på et hus?

Altså vi HAR ikke googlet det, men det var tæt på. Fordi hvordan gør man egentlig? Byder på et hus. Gælder det når det er mundtligt, er en mail nok, er det bindende, når det står på skrift? Vi har aldrig prøvet det før. Eller vi har engang budt på et sommerhus, der ikke var til salg. Og et hus for nogle uger siden, der heller ikke var til salg. Det gik ikke så godt. Nu står vi i en situation, hvor ét bestemt hus får det til at summe i tæerne på os, og har sat ekstra fut i vores boligdrømme og vores Pinterestboard. Og nu har vi simpelthen budt på det. Skambudt faktisk. Må man overhovedet det? Vi vil jo ikke være uforskammede, men der skal altså virkelig mere end et par bøtter maling til, og det koster jo også… Og altså hvor intet vover, intet vinder og alt det der.
Det føles i øvrigt ret vildt. Det hele er pludselig meget tæt på, og måske alligevel virkelig langt væk. Og hvad gør man så herfra? Hvad hvis sælger synes vi er nogle røvbananer, og slet ikke gider forhandle med os? Hvad nu hvis de godt gør? Hvad hvis vi er ved at købe et hus… Shit, mand. Og har vi overhovedet gjort det rigtigt? Måske vi alligevel skal spørge google. … Eller bare gøre alvor af den der købersmægler.

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Louise
  25. november 2017 at 22:32

  Sæt tidsgrænse på jeres bud! Det begrænser muligheden for at I kan blive brugt som løftestang for andre interesserede! Men wauw – hvor fedt! Tillykke med det. Også selvom I ikke får det. Så tillykke med at I er nået dertil i processen hvor det samme hus kan få jeres begges tæer til at summe – det er fedt!

 • Reply
  Malene P
  26. november 2017 at 5:43

  Vil igen anbefale en Køberrådgiver så meget (anbefaler Home) og de kan også forhandle pris for en. Go go go og krydsede fingre for at huset bliver Jeres 🙂

 • Reply
  Mette
  26. november 2017 at 7:53

  Hej Cecilie og Michael.
  Hvor er det fedt at få liv at følge lidt med i jeres proces. Min kæreste og jeg (og 2 børn) står samme sted, og jeg har et lidt praktisk spørgsmål:

  Hvor meget inddrager i børnene? Tager I dem fx med når I er ude at se på huse? Det er lidt omstændigt for os at få passet børnene men også lidt besværligt at rende rundt og se på huse med børnene pga. at den mindste stadig sover lur. Og kan også være lidt i tvivl om hvorvidt den “store” på knap 5 vil blive for forvirret (han ved godt at vi kigger på huse, men er ikke sikker på han kan forstå det med at man så ikke nødvendigvis skal flytte ind i hvert et hus vi kigger på).

  Så jeg er bare lidt nysgerrig på hvordan I gør?

  Kh
  Mette

 • Reply
  Josefine
  26. november 2017 at 8:04

  Jeg ville klart få fat i en købermægler, for jeg ville ikke ane hvordan man skal gøre!! Har lige købt en brugt spand af en bil, og selv det fik jeg nærmest stres af, for hvad skal man kigge på??? Og hvordan forhandler man??!! Alt min kæmpe store boligkøbserfaring stammer fra boligprogrammer i tv, I det der “boligkøb i blinde” program får ham mægleren priserne laaaaaaaaaangt ned, og måske er det bare tv, men måske er det det de kan, sammen med at kigge på lokaleplaner for kloakker, sætningsskader og hvad ved jeg! Spændende med hus uanset hvad!

 • Reply
  Line
  26. november 2017 at 18:59

  Vi bød 2,8 mio for et hus der var sat til 3,5. Vi fik det til 3,1 og der havde det været til salg i 40 dage. Det er 7 år siden. Jeg tror pengene til en købermægler er godt givet ud.

 • Reply
  Malene
  27. november 2017 at 18:51

  Min mand arbejder til dagligt med at forhandle så han klarede det meste for os. Huset stod til 1.7 – vi bød 1.5 og fik det til 1.5. Da vi skulle sælge det igen stod det til 2.695 – vi fik et bud 4 dage efter det var blevet sat til salg på 2.5. Vi sagde 2.650 og endte på 2.525 hvor de fil nogle ekstra hårde hvidevarer med i handlen Jeg synes et skambud er fint når det bunder i en istandsættelse og ens økonomi ikke kan bære mere end et vist maxbeløb. Åh skriver fra telefonen og hader det så stopper mig selv her Pisse spændende hvad der sker med jeres

 • Reply
  Cronizzle
  28. november 2017 at 12:30

  Enig med Louise – husk endelig at jeres bud skal være tidsbegrænset. (A la “vores bud er gældende til fredag kl. 12.00), så mægleren ikke kan trække tiden og forhandle med andre købere imens. Held og lykke!
  Mvh. hende, der lige har købt, og som også startede med et skambud <3

 • Reply
  J
  28. november 2017 at 12:50

  Min kæreste og jeg købte et hus for 2 måneder siden og fik nøglerne for knap 1 måned siden. Kunne vi have valgt om i denne proces, så havde vi klart valgt en købers mægler. Der er så meget nyt, mange bekymringer og så videre! Sikke nogle uger, mens det stod på.
  Vi bød på et hus (ikke det vi købte) som var sat til 2 mio, hvor vi bød 1,5 mio og kom med en masse argumenter for, hvorfor vi mente det var en mere reel pris. Så længe man har argumenterne i orden, så synes jeg virkelig ikke, at det er et problem. Særligt ikke, hvis huset har lang liggetid og måske ikke en nævneværdig interesse.
  Vi talte meget og længe om, at vi virkelig savnede at kunne finde mere info online. Netop ved bud, bud runder, hvordan forhandler man? Mundtligt? Skriftligt?
  Jeg glæder mig til at se hvad I finder på 🙂

 • Leave a Reply