Renovering Sneglehus

Sæt i gang!

Det er ved at være længe siden vi har givet en status, som lige nu er, at vi har fået nøglerne og været i huset et par gange for at kigge, gøre lidt rent og lægge noget værktøj. Så blev det jul og vi har ligesom de fleste andre spist, været sammen med familie og forsøgt at lægge hustankerne lidt i bero (ret svært at gøre). Men nu er julen overstået og vi er klar til at tage de første ægte spadestik mod vores husdrømme, og vi er nu efter første døgn, og vores første nat i huset, i gang med at danne os et overblik over, hvad der skal laves og i hvilken rækkefølge. Det er en del, men intet uoverskueligt (endnu) – Altså med undtagelse af de to badeværelser og annekset, men det er noget, der kan vente, og badeværelserne hyrer vi hjælp til, når vi når dertil.
Planen er endnu ikke fastlagt, men som det ser ud nu, starter vi med at gøre førstesalen færdig (minus badeværelse og altan, som må vente), hvor der skal laves tre soveværelser og et walk in-skab – Her skal vi slibe og behandle plankegulve, nedrive træbeklædning af vægge og lofter, gøre vægge og lofte glatte og male dem, og udskifte vinduer.
I samme omgang sliber vi trappen ned og gør klar til maling.
Men inden vi går i gang med det, er vi ved at hive indbyggede skabe ned i underetagen for at danne os et bedre overblik over rummene hernede – og forhåbentlig slippe af med de mus, vi mistænker der bor her…

Der er meget, der skal laves, ingen tvivl, men vi er ved godt mod til trods for løftede øjenbryn, skepsis og kække kommentarer om skilsmisseadvokater fra nær og fjern. Det bliver godt!
Børnene hjælper til, og vi føler selv at vi er realistiske i tidsplan og økonomi. For nu. Men vi er selvfølgelig knap gået i gang, så lad os tales ved om et par måneder 😉

De bedste råd vi har fået, og som vi følger, er ikke at tage munden for fuld – Starte med de ‘nemme’ rum og sætte delmål. Vores første delmål hedder 1. sal og trappe færdig i februar. Dernæst stue + vinduer (alle skal skiftes), samt et af de to badeværelser, hvilket gerne skal stå klar d. 1. April. Som også er den dag vi flytter officielt ind, og så tager vi fat om spisestue og køkken, der kommer til at være sammenhængende – og bestå af det der lige nu er køkken, bryggers og udestue. Dernæst skulle hele hovedhuset gerne stå klar omkring slut maj, og vi kan tage fat i det udvendige + opstarte projekt badeværelser og terrasse. Det er der endnu ingen tidsplan for, da vi ikke engang nu ved om ovenstående kommer til at holde stik. Igen: Delmål. Vi ser hvad der sker med 1. salen og tager det derfra.

Det bliver en mundfuld og muligvis en optimistisk en, men der er plads til justeringer, ja-kasketterne er på og vi tager det en dag ad gangen.

Vi vil opdatere løbende med billeder (før- og efter), med DIY’s og tanker omkring det hele. I kan også følge med på instagram, hvor @sneglehytten opdateres oftere og oftere. OG ønsker til indlæg omkring renoveringen modtages også meget gerne.
Vi glæder os til det hele.

Michael & Cecilie

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Charlotte linea
  27. december 2017 at 11:56

  Ej hvor er det altså bare spændende at følge med i. Jeg glæder mig til at se det færdige resultat, og selvfølgelig også undervejs. Jeg gad vildt godt se plantegningerne før og efter, hvis det er noget i har lyst til at dele?
  God arbejdslyst!

 • Reply
  Ida
  27. december 2017 at 12:01

  I er seje! Jeg ved ikke, om I kender til det, men hvis man som ikke-professionel skal gøre vægge glatte, er det faktisk forholdsvis nemt med noget, der hedder rullespartel. Det er flydende spartelmasse, som man ruller på med en malerrulle og så trækker glat bagefter. Det kan gøres så pænt, at man ikke behøver at sætte væv på. Det kan sikkert fås i de fleste handybutikker.

  God arbejdslyst, jeg glæder mig til at følge med 🙂

  /I

 • Reply
  .
  27. december 2017 at 13:43

  Tillykke med huset 🙂 Jeg kender huset – og har i en anden forbindelse drøftet med en, hvor fedt det kunne være at rykke køkken/alrum op på førstesalen og udbytte det fantastiske hornbæklys – ved godt det ville være et helt andet arbejde, og er ikke klar over, hvor meget I vil kaste terningerne i luften. Men idéen sku I ihvertfald ha med 🙂

 • Reply
  Anne
  27. december 2017 at 14:30

  Jeg synes at det kunne være rigtig spændende at se jeres tegninger/skitser/ændringer i forhold til plantegningen. Og måske også indlæg om hvor I finder jeres inspiration til materialevalg, farvevalg og indretning

 • Reply
  Ida
  27. december 2017 at 15:46

  Hvis I vil have be/afkræftet at der er mus i huset (aaah!) så vil jeg anbefale jer at strø lidt havregryn og chokoladestykker ud på gulvet, tæt på hvor I mistænker at de gemmer sig. Man kan hurtigt se om de har rodet rundt i det (og både havregryn og chokolade lokker musene frem, så det vil de gøre) og så evt sætte en musefælde op (igen med havregryn/choko kombinationen – den virker herhjemme)
  Krydser fingrer for jer – og glæder mig til ar se udviklingen af jeres skønne hus!

 • Reply
  Sille Johansen
  27. december 2017 at 18:52

  Hej med jer. Det er jo et spændende projekt og jeg glæder mig til at følge med ☺️ Min mand og jeg har gang i samme projekt med en baby på armen. Vi har lidt svært ved at nå/overskue det hele selv – både arbejde, renovering og baby. Hvordan junglerer I det? Og hvor meget gør I selv? OG sidst men ikke mindst – hvad gør I med alle 60’er løsningerne? Hessian? Pille ned? Spartle ovenpå? Og hvad med trapper og små børn? Jaaaaaa – der er mangle spørgsmål med sådan noget renovation Tak…

 • Reply
  L
  27. december 2017 at 21:49

  Hatten af for at I kan overskue renovering! Jeg synes det er så sejt og jeg gad virkelig godt at gøre det samme der er noget særligt over at kunne sige at man har lavet det selv.

  Et lille ønske. Vil i ikke smide en plantegning op en dag, som det ser ud her inden i begynder at vælte vægge?

 • Reply
  Tine
  27. december 2017 at 23:14

  Spændende projekt. Jeg æællsker indretnings- og ombygningprogrammer og derfor er jeg vild med jeres blogide her hvor mm kan følge jeres husprojekter. Del meget gerne tanker/erfaringer omkring hvordan I planlægger og budgetterer, da det tit er en overset del af processen, selvom tid og penge jo ofte sætter rammerne og er afgørende for hvilken i kvalitet man kan udføre projekterne i. Det kunne være fedt med et par tips og erfaringer på denne front i hvert fald – fx til hvis man går med egne tanker om at kaste sig ud i et byggeprojekt :0)
  Pøj pøj med det hele og god arbejdslyst!

  • Reply
   cille
   30. december 2017 at 9:23

   Tak 🙂

 • Reply
  Ditte Buus
  29. december 2017 at 6:47

  Det bliver rigtig spændende at følge. Vi har også selv været igennem den store renovering – godt nok før børn. Men det er virkelig spændende at være med til at forme ens eget hjem.
  Må jeg høre hvorfor i nedlægger bryggers? Det er virkelig husets vigtigste rum i vores hus. Især når man har fået børn 😉

  • Reply
   cille
   29. december 2017 at 7:35

   Fordi det lå et fjollet sted i forhold til resten af husets rum (man skulle igennem badeværelset). Så vi vil hellere udnytte pladsen til køkken alrum og lave et stort indgangsparti med bryggersfunktion et andet sted.

 • Reply
  Iben
  29. december 2017 at 18:05

  Jeg elsker at følge med i jeres husprojekt. Et par indspark til indlæg:
  Noget om processen – altså om at byde på huset, snak frem og tilbage, boligadvokat – var det pengene værd? Hvad hjalp de med?

  Jeg synes også, det kunne være sjovt med et indlæg om, hvad I har googlet. Altså hvis I er typerne, der googler Hvordan kommer man af med mus i væggen? Er hessian cool? ( som om) Håndværkertilbud eller ej? Eller hvad det nu kunne være☺️

  • Reply
   cille
   30. december 2017 at 9:22

   Ej, hvor godt. Tak.
   Et Google indlæg er i fuld gang faktisk 🙂

 • Reply
  Kristine
  1. januar 2018 at 21:27

  Kunne være interessant at høre om jeres overvejelser i forhold til tilstandsrapport. Derudover også hvad I gør jer af tanker i forhold til at bevare husets oprindelige udseende, fx ved skift af vinduer mv.

 • Reply
  Simone
  13. januar 2018 at 7:55

  Så dejligt I inviterer inde for i denne proces! Vi har været i gang siden i sommers og jeg er imponeret over hvor langt I er kommet! Ønsker til indlæg:
  •plantegning inkl. hvordan i fordeler værelserne og evt tanker om flere børn på samme værelse nu, og hvad er mulighederne når de bliver teenagere?
  •ansvars/arbejdsfordelingen mellem dig og din mand ‍‍
  •det lader til, at du synes meget af det handy er sjovt..gode idéer til hvordan man gør det sjovt
  •underlige ting vi har diskuteret i dag, fx afrundede eller firkantede stikkontakter, farvevalg, hvad der skal brholdes og hvad der skal ud…. bare tænke eksempler
  •en ode til hessian! Indrøm at det vokser på dig

  • Reply
   Simone
   13. januar 2018 at 7:57

   Ok, alle min emojis røg ud. Så du får lige en bunke her, så der ikke hersker tvivl om hvor glad jeg er for sneglehytten.dk ☺️☺️

 • Reply
  Laila
  21. januar 2018 at 22:03

  Shit i skal barometer på kort tid… I må give den Max gas.
  Vi flyttede i hus i januar sidste år og både børn og voksne badede i en balje med varmt vand i haven indtil maj, før var badeværelse ikke færdig… Men vi hyggede os

 • Leave a Reply